DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Neuralink Şirketinden Beklenen Görüntüler Geldi: İlk İnsan Deneyi

Neuralink Şirketinden Beklenen Görüntüler Geldi: İlk İnsan Deneyi

ABONE OL
Mart 21, 2024 16:12
Neuralink Şirketinden Beklenen Görüntüler Geldi: İlk İnsan Deneyi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Elon Musk Tarafından Kurulan Neuralink Şirketi, Beyin Çipi Üzerine Çalışıyor

2016 yılında Elon Musk tarafından kurulan ve beyin çipi üzerine çalışan Neuralink şirketinden, sonunda merakla beklenen görüntüler paylaşıldı. Ocak ayında beynine çip yerleştirilen hastanın görüntüleri yayınlandı.

İlk İnsan Deneyinde Düşünce Gücüyle Satranç Oynandı

Neuralink’in ilk insanlı deneyinde yer alan belden aşağısı felçli Noland Arbaugh, yalnızca düşünce gücüyle satranç oynayarak gözler önüne serildi. Videoda, Arbaugh’un beyin çipi sayesinde bilgisayar imlecini kontrol ederek hareket ettirdiği görüldü.

İmplanta Sahip Olan İlk Hastanın Deneyimleri

Arbaugh, Neuralink implantının video oyunları oynayabilmesini sağladığını ve implantın şarjı bittiğinde oynamayı bıraktığını itiraf etti. Ancak, implantın mükemmel olmadığını ve bazı sorunlarla karşılaştığını belirtti.

Neuralink Teknolojisi ve Ameliyat Süreci

Neuralink teknolojisi, beynin hareket etme niyetini kontrol eden bir bölgesine beyin-bilgisayar arayüzü implantını cerrahi olarak yerleştirmek için bir robot kullanıyor. Operasyon sadece 30 dakika sürüyor ve genel anestezi gerektirmiyor.

Eleştirilere Yanıt: Hayvanlar Üzerinde Yapılan Testler

Neuralink, geliştirdiği teknolojiyi test etmek için binlerce hayvan ile çalıştı. Şirketin hayvanlar üzerinde yaptığı testler eleştirilere neden oldu. Ancak 2023’te ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA), Neuralink’e insanlar üzerinde denemeler yapma izni verdi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.