DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Real Madrid, Vinicius’a Yönelik İrkçılık ve Nefret Tezahüratlarını Kınadı

Real Madrid, Vinicius’a Yönelik İrkçılık ve Nefret Tezahüratlarını Kınadı

ABONE OL
Mart 15, 2024 19:08
Real Madrid, Vinicius’a Yönelik İrkçılık ve Nefret Tezahüratlarını Kınadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Real Madrid Kulübü, Irkçılık ve Nefret Suçları İçin Başsavcılığa Suç Duyurusunda Bulundu

Real Madrid Kulübü, Barcelona-Napoli ve Atletico Madrid maçlarında tribünlerden Vinicius’a yönelik ırkçı ve nefret içerikli tezahüratlar yapıldığını belirterek, ayrımcılık ve nefret suçlarından dolayı Başsavcılığa suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı. Söz konusu maçlarda ırkçı ve nefret içerikli tezahüratları yapanların kameralarla tespit edilmesini isteyen kulüp, duruma sıfır toleransla yaklaşacaklarını vurguladı.

Vinicius, Irkçı Söylemlere Karşı Duruşunu Sürdürüyor

Oyuncularından Vinicius Junior’a karşı yapılan ırkçı tezahüratlar geçen sezondan itibaren devam ederken, 21 Mayıs 2023’te Valencia-Real Madrid maçında yaşananlar olayın fitilini ateşlemişti. Vinicius, Valencia tribünlerinden gelen ırkçı söylemlere maruz kalarak oyunu durdurmuş ve tepkisini göstermişti. Bu olayın ardından Valencia kulübüne saha kapatma cezası verilirken, ırkçı tezahürat yapan taraftarlar hakkında dava açılmıştı.

Vinicius, olayların üzücü olduğunu belirterek UEFA’dan müdahale etmesini talep etti. “Umarım UEFA verilecek cezaları düşünmüştür. Benim oynamadığım maçlarda bile yaşanan bu olaylar üzücü bir gerçek.” açıklamasında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.