DOLAR 32,3846 -0.12%
EURO 34,6891 -0.35%
ALTIN 2.412,89-0,90
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Romario, 58 Yaşında Futbol Kariyerine Amerika FC’de Devam Edecek

Romario, 58 Yaşında Futbol Kariyerine Amerika FC’de Devam Edecek

ABONE OL
Nisan 17, 2024 17:13
Romario, 58 Yaşında Futbol Kariyerine Amerika FC’de Devam Edecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rio de Janeiro’da America FC’nin Başkanı ve Yeni Maceraları

‘1994 Dünya Kupası’nda şampiyonluk yaşamış ünlü futbolcu Romario, 58 yaşında futbol kariyerine Amerika FC’de devam etme kararı aldı. Brezilyalı eski forvet, Rio de Janeiro’da bulunan kulübün başkanı olarak görev yaparken aynı zamanda kulübün Carioca Şampiyonası’ndaki ikinci lig mücadelelerine katılacak. Romario’nun kaydı salı günü onaylandı ve 18 Mayıs’ta başlayacak ligde yer alabilecek.

Romario’nun Yeni Rolü ve Hedefleri

Romario, lig maçlarında sürekli forma giymeyeceğini belirtti; ancak America FC’nin yeni forveti ve aynı zamanda oğlu olan Romarinho ile birkaç özel maçta birlikte oynamayı planlıyor. Instagram’da yaptığı bir paylaşımda kulüp taraftarlarına şöyle seslendi: “Ligde mücadele etmeyeceğim, bunun yerine kalbimin takımı için birkaç maç oynayacağım ve oğlumla birlikte oynayarak bir hayalimi daha gerçekleştireceğim.

Romario’nun Kariyerindeki Önemli Dönemeçler

Romario, son olarak 2009 yılı Kasım ayında, babası Edevair’in de büyük bir hayranı olduğu America FC için resmi bir maçta oynamıştı. O tarihten bu yana kulübün başkanlığını üstlenen Romario, 2014 yılında ise Rio de Janeiro’dan senatör olarak seçilmişti. Kariyerine Vasco da Gama’nın altyapısında başlayan Romario, Barcelona ve PSV Eindhoven gibi Avrupa’nın önde gelen kulüplerinde de forma giymişti.

Ayrıca, 1994 yılında Amerika Birleşik Devletleri’nde düzenlenen Dünya Kupası’nda Brezilya’nın şampiyonluğunu kazanmasında önemli rol oynamış ve aynı yıl FIFA tarafından Yılın Oyuncusu ödülüne layık görülmüştü.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.