DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması Hakkında

TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması Hakkında

ABONE OL
Mart 5, 2024 16:11
TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması Hakkında
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TÜBA ve YÖK İşbirliğiyle Doktora Tezi Yazarlarına Ödül Fırsatı

Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Yükseköğretim Kurulu (YÖK) işbirliğiyle her yıl düzenlenen TÜBA-TEKNOFEST Doktora Bilim Ödülleri Yarışması, doktora tezi yazarlarına farklı alanlarda ödül fırsatı sunuyor.

Hangi Alanlarda Başvuru Yapılabiliyor?

Doktora tezi yazarları, teknoloji ve tasarım, bilgi ve iletişim teknolojileri, eğitim, sağlık, tarım ve ekoloji teknolojileri, biyoteknoloji alanları gibi teknik alanların yanı sıra uluslararası ilişkiler, kalkınma politikaları, eğitim yaklaşımları ve güvenlik politikaları gibi sosyal bilimler alanlarında da başvuruda bulunabiliyor.

Ödül Miktarları ve Son Başvuru Tarihi

Yarışmada birinci olan tez yazarına 75 bin TL, ikinciye 60 bin TL, üçüncüye ise 50 bin TL ödül veriliyor. Yarışmaya katılmak isteyenlerin başvurularını 15 Mart 2024 tarihine kadar dijital ortamda yapmaları gerekiyor.

Yarışma Kapsamında Öne Çıkan Konular

Teknoloji ve Tasarım: Yapay Zeka, Makine Öğrenmesi, Otonom Sistemler, Robotik, Mekatronik Sistemler gibi teknolojik konular.

Bilgi ve İletişim Teknolojileri: Siber Güvenlik, Kriptoloji gibi konular da yarışma içerisinde yer alıyor.

Diğer Alanlar: Eğitim, Sağlık, Tarım ve Ekoloji Teknolojileri, Biyoteknoloji, Uluslararası İlişkiler, Kalkınma Politikaları, Eğitim Yaklaşımları ve Güvenlik Politikaları da yarışmanın kapsamında.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.