DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

TÜBİTAK Avrupa Koordineli CHIST-ERA IV ERA-NET Araştırma Programı ile Proje Çağrısında Bulundu
  • Samsun Halk Haber
  • Teknoloji
  • TÜBİTAK Avrupa Koordineli CHIST-ERA IV ERA-NET Araştırma Programı ile Proje Çağrısında Bulundu

TÜBİTAK Avrupa Koordineli CHIST-ERA IV ERA-NET Araştırma Programı ile Proje Çağrısında Bulundu

ABONE OL
Mart 22, 2024 16:10
TÜBİTAK Avrupa Koordineli CHIST-ERA IV ERA-NET Araştırma Programı ile Proje Çağrısında Bulundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avrupa Koordineli CHIST-ERA IV ERA-NET Araştırma Programı

TÜBİTAK, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki uzun vadeli zorluklarla mücadele amacıyla Avrupa koordineli CHIST-ERA IV ERA-NET Araştırma Programı kapsamında proje çağrısı yaptı. Program, yeni ve gelişen teknolojilere yönelik çığır açıcı projelere uluslararası işbirlikleri yoluyla destek sağlayacak..

Proje Başvuru Şartları

Proje başvuruları tek aşamalı olarak yapılacak. Proje yürütücülerinin akademi/araştırma enstitüleri, kamu veya özel sektör kuruluşlarında çalışıyor olmaları gerekiyor. Katılımcılar, en az 3 ülkedeki 3 bağımsız kurumla ortaklık yaparak konsorsiyum oluşturacak.

Desteklenen Projeler ve Bütçe

Programla, çok boyutlu coğrafi bilgi sistemleri ve dijital dönüşüm ekosistemleri gibi çeşitli projelere destek verilecek. Proje süresi en fazla 36 ay olacak ve başvurular için son tarih 10 Nisan. Kabul edilen bütçeler üzerinden yükseköğretim kurumları, eğitim ve araştırma hastaneleri yüzde 100 destek alacak.

Proje Başvuru Süreci

Proje başvuruları, CHIST-ERA internet sayfasından elektronik ortamda yapılacak ve seçilen projeler aralık ayında başlayacak. Türkiye, bu çalışmalarla teknoloji sektöründe öncü bir ülke olmayı hedefliyor ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle bu alandaki atılımlarını sürdürüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.