DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 2045438-1,43%
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yapay Zekâ Dünyasında Hükümetlerin Aldığı Önlemler

Yapay Zekâ Dünyasında Hükümetlerin Aldığı Önlemler

ABONE OL
Mart 19, 2024 16:10
Yapay Zekâ Dünyasında Hükümetlerin Aldığı Önlemler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Avustralya’nın Adımları

Avustralya hükümeti, yapay zekâ risklerini azaltmak için danışma organı kuracak ve teknoloji şirketlerini yapay zekâ tarafından oluşturulan içerikleri etiketlemeye teşvik edecek.

İngiltere’den Atılım

İngiltere, yapay zekâ modellerini güvenli hale getirmek için araştırmaları desteklemek amacıyla yapay zekâ araştırma kaynağına 300 milyon pound finansman sağlayacak.

Çin’in Güvenlik Adımları

Çin, yapay zekâ güvenliği konusunda uluslararası iş birliğini artırarak modelleri eğitmek için güvenlik gereksinimleri yayınladı.

AB’nin Mevzuatı

Avrupa Birliği, yapay zekâ kullanımını ve düzenlemeyi kontrol etmeyi amaçlayan Yapay Zeka Yasası üzerinde siyasi anlaşma sağladı.

Amerika’dan Kararlı Adımlar

ABD, yapay zekâ sistemlerini kötüye kullanıma karşı izlemeyi ve riskleri değerlendirmeyi amaçlayan önlemler alarak güvenlik testlerini zorunlu hale getirdi.

Vatikan’ın Çağrısı

Vatikan, yapay zekâyı düzenlemek için uluslararası bir anlaşma yapılması gerektiğini vurgulayarak algoritmaların insani değerleri yok etmesini engellemeye çağırdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.