DOLAR 32,3781 -0.35%
EURO 34,8200 -0.07%
ALTIN 2.394,49-1,15
BITCOIN 19111222,86%
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Banka Çalışanı Rahim Ağzı Kanseriyle Mücadele Ediyor ve Tüp Bebek Tedavisi Alıyor

Banka Çalışanı Rahim Ağzı Kanseriyle Mücadele Ediyor ve Tüp Bebek Tedavisi Alıyor

ABONE OL
Şubat 7, 2024 15:12
Banka Çalışanı Rahim Ağzı Kanseriyle Mücadele Ediyor ve Tüp Bebek Tedavisi Alıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Özcan, Rutin Kontrole Gittikten Sonra Rahim Ağzı Kanseriyle Karşılaştı

Bir bankada çalışan Özcan, bebek sahibi olmak için rutin kontrole gittiği sırada doktorunun dikkati sayesinde operasyon geçirdi. Gelecekte bebek sahibi olabilmesi için gerekli olan koruyucu ameliyatı başarılı olan Özcan, hemen tüp bebek tedavisine başladı.

Özcan, 2,5 Yıllık Evliliği Boyunca Bebek Sahibi Olmayı Hayal Ediyordu

“1-31 Ocak Serviks Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında konuşan Özcan, 2,5 yıldır evli olduğunu söyledi. Bebek sahibi olmak için rutin kontrole gittiği doktorda Smear testiyle hastalığı fark ettiklerini aktaran Özcan, tahlillerinin ardından kendisine rahim ağzı kanseri teşhisi konulduğunu anlattı.

Özcan, Koruyucu Ameliyatla Şansını Denedi

Özcan, kanser olduğunu ilk öğrendiğinde hayatının şokunu yaşadığını belirterek, “O an yaşadığım üzüntümün ve şokun tarifi yok. En hızlı çözüm odaklı düşünmeye başladım. Hemen onkoloji uzmanından randevu aldım.” dedi. Kanserin başka bir organa sıçramadığı için şanslı olduğunu dile getiren Özcan, doktorunun 5 gün içerisinde ameliyata karar verdiğini dile getirdi. Bebek hayaliyle tüp bebek tedavisi sürecine başladığını kaydeden Özcan, çok mutlu ve heyecanlı olduğunu söyledi.

Doktorlar Kadınlara Erken Teşhis ve Tarama Testlerini Hatırlatıyor

Kadın Hastalıkları ve Doğum ile Jinekolojik Onkoloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Veysel Şal, rahim ağzı kanserinin gelişmekte olan ülkelerde en sık görülen jinekolojik kanser türü olduğunu belirtti. Şal, dünyada 600 bin yeni rahim ağzı kanseri tanılı hasta olduğunu ve yaklaşık yüzde 50’sinin hayatını kaybettiğini söyledi. Bu nedenle Şal, kadınların 21 yaşından sonra düzenli olarak Smear ve HPV-DNA testlerini yaptırmalarını önerdi.

Tüp Bebek Tedavisi Rahim Ağzı Kanseri Hastalarına Anne Olma Şansı Sunuyor

Tüp Bebek Ünitesinden Doç. Dr. Arzu Yurci ise ileri evre serviks kanseri vakalarında önceliklerinin kadınının hayatını korumak olduğunu belirtti. Ancak erken evrede yakalanan rahim ağzı kanserlerinde fertilizasyonu koruyabildiklerini söyleyen Yurci, hastaların en hızlı bir şekilde çocuk sahibi olması gerektiğini vurguladı. Bu nedenle tüp bebek tedavisinin en etkili yöntem olduğunu ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.