DOLAR 32,2750 0.06%
EURO 34,8446 0.29%
ALTIN 2.395,540,11
BITCOIN %
İstanbul
18°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Edirne Müzesi’nde Roma Dönemine Ait Önemli Eserler Sergileniyor

Edirne Müzesi’nde Roma Dönemine Ait Önemli Eserler Sergileniyor

ABONE OL
Mart 5, 2024 23:04
Edirne Müzesi’nde Roma Dönemine Ait Önemli Eserler Sergileniyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Roma Dönemine Ait Aile Lahdi ve Nike Heykelciği Müzede

Edirne Müzesi, arkeolojik ve etnografik eserlerden oluşan 29 bin parçalık koleksiyonunu ziyaretçilere sunuyor. Müzede, Roma döneminden kalma aile lahdi ve Enez Antik Kenti kazılarından çıkarılmış Nike heykelciği gibi önemli eserler sergileniyor.

Aile Lahdi Müzenin Bahçesinde Sergileniyor

Müze Müdürü Şahan Kırçın, bahçede sergilenen aile lahdinin (mezar odası) önemli bir eser olduğunu vurgulayarak, Eski İstanbul Caddesi’nde yapılan bir altyapı çalışması sırasında 1977’de ortaya çıktığını belirtti. Lahdin üzerindeki yazıdan Thedolos’un oğlu Bassos’a ait olduğunu dile getiren Kırçın, lahdin 2. yüzyıla tarihlendiğini ifade etti.

Enez Antik Kenti’nden Çıkarılan Nike Heykelciği

Kazı çalışmalarında bulunan Nike heykelciğinin de müzenin önemli eserlerinden biri olduğunu belirten Kırçın, 1983 yılında Enez ilçesindeki bir mozaikle kaplı yapının içinde bulunduğunu söyledi. Heykelciğin yanında Serapis heykeli ve bir bronz kadın heykelinin de bulunduğunu belirten Kırçın, eserin Helenistik döneme ait olduğunu ve Roma zengin villası olarak adlandırıldığını aktardı.

Kırçın, Nike heykelciğinin “2 bin yıl öncesine ait” olduğunu belirterek, müzede Enez ve diğer kazılardan elde edilen çok önemli eserlerin bulunduğunu sözlerine ekledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.