DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Kalp-Damar Hastaları İçin Oruç Tutmak: Uzmanın Önerileri

Kalp-Damar Hastaları İçin Oruç Tutmak: Uzmanın Önerileri

ABONE OL
Mart 13, 2024 18:12
Kalp-Damar Hastaları İçin Oruç Tutmak: Uzmanın Önerileri
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kalp-Damar Hastaları ve Oruç Tutma

Kalp-damar hastalıkları olan bireyler için Ramazan ayında oruç tutmanın önemli olduğu kadar riskli de olabileceği belirtiliyor. Kardiyoloji Uzmanı Doç. Dr. Kamir Tülüce, konuyla ilgili önemli tavsiyelerde bulundu.

Kimler Oruç Tutmamalı?

Kalp-damar hastaları için oruç tutma kararı alınırken bireysel durumun dikkate alınması gerektiğini vurgulayan uzman, özellikle göğüs ağrısı, nefes darlığı, çarpıntı gibi şikayetleri olanlar ile ileri kalp yetmezliği, kalp krizi geçirmiş ya da kalp damarlarına müdahale edilmiş hastaların oruç tutmamaları gerektiğini belirtiyor.

Kimler Oruç Tutabilir?

Kalp-damar hastalığı olanlar arasında oruç tutabileceklerin, tedaviyle hipertansiyonu kontrol altında olan ve düzenli ilaç kullanan hastalar olduğu vurgulanıyor. Ancak oruç tutacak hastaların mutlaka hekimlerine danışmaları gerektiği önemle vurgulanıyor.

Önerilen Beslenme

Kalp hastalarının iftar ve sahurda yediklerine dikkat etmeleri gerektiği belirtiliyor. İftarda ve sahurda 3 öğün yemek yenilmesi, ağır yemeklerden kaçınılması ve sindirimi uzun süren gıdaların tercih edilmesi öneriliyor. Ayrıca bol sıvı alımına da dikkat edilmesi gerektiği vurgulanıyor.

İlaçların Düzenlenmesi

Oruç tutarken kalp ilaçlarının düzenli kullanımının ve alım zamanlarının ayarlanmasının önemli olduğu belirtiliyor. Doktor tavsiyesi ve kontrolünde ilaç tedavilerinin düzenlenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.