DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

New Mexico Üniversitesi: Plasentalarda Mikroplastik Tespiti

New Mexico Üniversitesi: Plasentalarda Mikroplastik Tespiti

ABONE OL
Şubat 22, 2024 15:12
New Mexico Üniversitesi: Plasentalarda Mikroplastik Tespiti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

62 Kadının Plasentasında Mikroplastik Parçalar Bulundu

New Mexico Üniversitesi’nden bir ekip, yaptığı araştırmada 62 kadının plasentasını test etti ve her birinde beş milimetreden kısa uzunlukta küçük plastik parçalar bulunduğunu tespit etti.

En Yaygın Plastikler Plastik Torba ve Şişelerde Kullanılanlar

Numunelerde en yaygın bulunan plastikler, yüzde 54 ile plastik torba ve şişelerde kullanılanlar olurken, yüzde 10 da inşaatta kullanılan malzemeler ve naylondan oluştu.

Mikroplastiklerin Sağlık Üzerindeki Etkileri Endişe Verici

Mikroplastiklerin kanserler, doğurganlık sorunları ve demansla bağlantılı olduğu bilindiği için, bazı araştırmacılar ve halk sağlığı uzmanları, bebeklerin zayıf doğmasına ve daha kolay hastalanmasına yol açabileceğinden endişe duyuyor.

Plasentanın Dış Dünyaya Karşı Engel Olma İddiası Sorgulanıyor

Pek çok kişi plasentanın dış dünyaya karşı bir engel olduğunu düşünse de, yapılan araştırma mikroplastiklere karşı güvenli olmadığını gösteriyor.

Çevreye ve Sağlığa Etkileri Zamanla Artacak

Plastiklerin çöpe atılması sonucu mikroplastikler yer altı sularına karışıyor, atmosfere aerosol halinde yayılarak yiyeceklerimize, suyumuza ve vücudumuza karışıyor. Kıdemli çalışma yazarı Matthew Campen, “Bu sorun zamanla daha da kötüleşecek çünkü çevremizdeki tüm bu plastikler değişikliğe uğruyor, mikroplastiklere dönüşüyor ve konsantrasyonları artacak.” açıklamasında bulundu.

Bu önemli çalışma, Toksikolojik Bilimler dergisinde yayınlandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.